Όλοι θα διαβάσαμε πλέον το έγγραφο που περιγράφει η Ομοσπονδία το πώς φαντάζεται το «μέλλον» της τοξοβολίας και πως αποφάσισε να το υλοποίηση.
Πριν ασχοληθώ με το κείμενο θα ήθελα να σχολιάσω τον λόγο για τον οποίο ισχυρίζεται η ΕΟΤ ότι αποφάσισε να αλλάξει, ξανά, το σκεπτικό της για το πώς θα έρθει η ανάκαμψη.
Αναφέρει λοιπόν η Ομοσπονδία στο κείμενο ότι οι λόγοι που την ώθησαν στο να ξανα- αναθεωρήση τις απόψεις της είναι η μη επίτευξη διεθνών επιτυχιών και η μη βελτίωση της απόδοσης των Ελλήνων αθλητών.
Ισχυρίζεται λοιπόν ότι δεν είναι αποδεκτό σε υψηλό επίπεδο (βλέπε ολυμπιάδα) μόνο μία μόνο αθλήτρια (Ευαγγελία Ψάρρα) να έχει επιτύχει να κερδίσει την συμμετοχή της όλα αυτά τα χρόνια (παρ’ όλη την βοήθεια που παρέχει η ΕΟΤ στους αθλητές της Εθνικής !!!!). Επιμένει (ή διαλέγει) να ξεχνά ότι και άλλη αθλήτρια (Ελπίδα Ρωμάντζη) να κατάφερε να κερδίσει την συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα.
Όταν λοιπόν μία νέα Ομοσπονδία όπως η δική μας καταφέρνει, χωρίς τις ευκολίες που έχουν αθλητές άλλων χωρών (γηπεδικά, οικονομικό, προπονητικό), και το κυριότερο μέσα από μια δεξαμενή 10-15 αθλητριών !!!!! να έχει 2 αθλήτριες με Ολυμπιακή παρουσία είναι από μόνο του επιτυχία Ολυμπιακών διαστάσεων ιδίως αν αναλογιστείς την δεξαμενή αθλητών άλλων χωρών !!!!!!!
Όσο για την στασιμότητα των επιδόσεων των υπολοίπων αθλητών, θα ήθελα να ρωτήσω την ομοσπονδία μας. Πότε, από καταβολής της ίδρυσής της, είχε αθλητές σε βάθρο που ο χειρότερος να έχει πετύχει 621 πόντους ? . Πότε είχε ποτέ καταφέρει να έχει αθλητές που αν και κατάφεραν να πετύχουν 617-619 πόντους ΔΕΝ κατάφεραν να ανέβουν σε βάθρο !!!. ΠΟΤΕ η ομοσπονδία είχε καταφέρει να έχει τέτοια αποτελέσματα ΟΧΙ από έναν-δύο αθλητές αλλά από μία δεκάδα τουλάχιστον ??? ΠΟΤΕ !!!!! τουλάχιστον όσο θυμάμαι. Ακόμη και την εποχή που υπήρχε σωρεία αθλητών, όχι τώρα που καταντήσαμε είδος προς εξαφάνιση. ΑΝ κάνω λάθος ας βγούνε να μας το πουν.
Και μετά θεσπίζεται και ο ρόλος του TeamManager για την Εθνική Ομάδα ?
Ο ρόλος του « να παρακολουθεί και να συνεργάζεται με τους αθλητές και τους προπονητές
τους, να καταγράφει την εξέλιξή τους βάση του προγράμματος που θα έχουν, να συντονίζει τις τυχόν κοινές προπονήσεις» κ.α.
Μα αυτή δεν είναι η δουλειά του Εθνικού προπονητή ? Δηλαδή καταργούμε ένα επαγγελματία που έχει κάνει σπουδές στο αντικείμενο για να φέρουμε έναν …… manager ?
Δεν ξέρω ποιος θα είναι, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν το αντικείμενό που έχει σπουδάσει θα έχει να κάνει με την προπονητική. Θα ήθελα να έχει σχέση με το άθλημά μας και μακάρι να έχει υπάρξει και αθλητής. Δεν θα μου φτάνει απλά να έχει μάστερ και τίτλους.
Και για να καταλάβουμε το γιατί δεν μου φτάνει θα πω ένα παράδειγμα που είπαν σε μια εκπαίδευση όταν ρώτησα τι είναι ο manager
«σε ένα μαιευτήριο κάλεσαν έναν πολύ σπουδαγμένο Manager για να τους οργανώσει και να γίνουν πιο αποδοτικοί περιορίζοντας τα έξοδα και αυξάνοντας τα έσοδα. Ψάχνοντας αυτός τα χαρτιά του βλέπει ότι τα έξοδα για τους τοκετούς ήταν πολλά και μακροχρόνια. Φωνάζει λοιπόν τον διευθυντή του μαιευτικό και τον ρωτάει γιατί κρατάνε τους ασθενείς τόσο καιρό. Και του απαντά ο μαιευτήρας ότι μία γυναίκα θέλει 9 μήνες να γεννήσει οπότε είναι φυσικό. Οπότε σκέφτεται ο Manager, μία γυναίκα θέλει 9 μήνες άρα αν βάλουμε 9 γυναίκες μαζί ξεμπερδεύουμε σε 1 μήνα !! Ορίστε η λύση»

Είναι αστείο, αλλά θέλει να δείξει ότι Manager ήταν σπουδαγμένο με πτυχία και επιτυχίες αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ γιατρός !!!

Αυτά για σήμερα αλλά θα επανέλθω πολύ σύντομα για να καταδείξω κομμάτι κομμάτι το άτοπο του κειμένου που ανακοίνωσε η ΕΟΤ

Υ.Γ. Ξέχασα να προσθέσω στην «αποτυχημένη» πορεία των Ελλήνων αθλητών το Αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ζωής Παρασκευοπούλου στους Ολυμπιακούς νέων. Ευχαριστώ τον φίλο που μπήκε στον κόπο να το υπενθυμίσει (γιατί ξεχνάμε εύκολα !!!)Υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας ότι το SITE αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας