Έχω πολλές φορές στο παρελθόν δηλωσει την ευαισθησία μου όσον αφορά το θέμα "ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ"
Επίσης έχω δηλώσει ότι όταν λέμε εθνική ομάδα εννοούμε εθνική Ανδρών-Γυναικών. Όλες οι άλλες
κατηγορίες είναι απλώς προθάλαμος για την εθνική ! Έτσι δεν μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το έγγραφο που κυκλοφόρησε στους συλλόγους με τίτλο "ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ".
Αφήνω ασχολίαστο τον όρο ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ για τον οποίο έχω πει τις ενστάσεις μου στο παρελθόν και προχωρώ στην ουσία.
Το πρώτο πράγμα που με "εντυπωσίασε" είναι οι συμπληρωματικές προσκλήσεις για την εθνική ανδρών-γυναικών,όπου κοιτάζοντας το ποιοί προσυπογράφουν τις προσκλήσεις και το ποιοί προσκαλούνται (ανεξάρτήτως αιτιολογίας με την οποία θα ασχοληθώ παρακάτω) έμεινα .....ενεός (εμβρόντητοος,κατάπληκτος πείτε το όπως θέλετε) δείτε το και θα καταλάβετε
Αφού λοιπόν ξεπέρασα τον πρόλογο πέρασα στο κυρίως θέμα, την αιτιολόγηση.
Οι αθλητές αυτοί (τρείς γυναίκες και ένας ανδρας) λοιπόν προσκλήθηκαν κατ' εξαίρεση "λόγω της εμπειρίας τους και της σταθερής τους εμφάνισης στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα αλλά και των διακρίσεων τους στο εξωτερικό". ΟΚ, αν λοιπόν το 560 που ήταν το σκόρ 1ης θέσης στο ΟΤ γυναικών στο πρωτάθλημα ΑΧ 2017 ή το 584 στο κύπελλο ΑΧ 2017 (τις δύο μεγαλύτερες εγχώριες διοργανώσεις - και οι μόνες βαθμολογούμενες !!) δικαιολογεί μεγάλες προσδοκίες από τις όντως έμπειρες αθλήτριες και δικαιολογεί την κατ' εξαίρεσιν προσκληση, χαλάλι.
Συνεχίζοντας την ανάγνωση του εγγράφου μου γεννήθηκαν μερικές ακόμη απορίες. Πχ.Στο κύπελλο στο οποίο ώς γνωστόν δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνον 16 αθλητες/αθλητριες κατάφεραν να αγωνιστούν μόλις 10 αθλήτριες. Στην (αντε θα το πώ) ΠΡΟ-εθνική κλήθηκαν 6. άρα το 60% των γυναικών είναι επιπέδου εθνικής !!!
Στους δε άνδρες μόνον ένας "κέρδισε" την προσκλησή του και ας μήν αγωνίστηκε σχεδόν σε κανέναν αγώνα το 2017. Το περίεργο δε της υπόθεσης: Κανείς δεν ασχολήθηκε με τον κυπελούχο και τον πρωταθλητή Ελλάδος. Αυτοί δεν υπολογίζονται. Το ότι οι ίδιοι δύο αθλhτές πήγαν και στον τελικό του Super Cup δεν απασχόλησε τους αρμόδιους της επιτροπής. Η ραγδαία εξέλιξη του πρωταθλητή Ελλάδος πού από το πουθενά έφτασε σε έναν χρόνο να πατάει σταθερά βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τηε ΕΟΤ δεν ευαισθητοποίησε κανέναν από αυτούς !!!
Κλείνοντας δίαβασα ότι "καθοριστικό για την παραμονή των αθλητών θα είναι το ήθος, η αφοσίωση και η προσπάθεια που θα πρέπει να δείξουν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων." Όχι η βελτίωση ή οι επιδόσεις τους αλλά το ήθος !!
Είσαι καλό παιδί μπαίνεις, δεν είσαι ? ε.. δεν μπαίνεις Η αφοσίωση και η προσπάθεια ??? ε αυτά κάνει ένα γράμμα ο σύλλογός σου ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις στις προπονήσεις και το ξεπερνάμε :)
Άσε δε που τα κριτήρια των κατ εξαίρεση προσκεκλημένων δεν τα πληρούν ούτε οι δικαιολογημένοι προσκληθέντες.
Ποιός από τους 3 της (φτου θα το ξαναπώ) ΠΡΟ-εθνικής έχει "σταθερή τους εμφάνιση στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα"? Ο.... κανεις !!!! (εξαιρουμένου του κατα τεκμήριο καλύτερου Έλληνα τοξοτη). Οι υπόλοιποι δεν έχουν καν σταθερή εμφάνιση γενικώς :)

Τι θέλω να πω με όλα αυτά.
Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές που κληθηκαν είτε απ'ευθείας είτε με πρόσκληση είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μπορούν να μπούν στην εθνική (είτε προ είτε κανονική) με την αξία τους και το θεωρώ ατόπημα να τους εκθέτουμε με "ειδικές" ονομαστικές προσκλήσεις και άλλα τερτίπια μειώνοντας έτσι την αξία τους.
Καλό θα ήταν η επιτροπή να ασχοληθεί με το πως και τι χρειάζεται για να μπορέσει μία εθνική ομάδα να απόδώσει παρα να ασχολείται με το ποιόυς και πως θα βάλουμε στην ομάδα αυτή. Αυτό το ξεκαθαρίζει ή επετηρίδα με διαφάνεια

Όσο για τον φίλο που μου έστειλε το e-mail με τίτλο "μαγειρέματα" Η συνταγή ήταν κόκκορας κρασάτος με χωριάτικες χυλοπίτες, αλλά δεν βρήκαμε κόκκορα και βάλαμε γλάρο. Όσο για χυλοπίτες χωριάτικες... λίγο φιδέ είχαμε αυτόν βάλαμε, βρήκαμε και λίγα μαλιά αγγέλου και ..... ορίστε το μενού έτοιμο για σερβίρισμα :)Υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας ότι το SITE αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας