Συνέχεια από το προηγούμενο ………

Αναφέρεται λοιπόν στο έγγραφο
«Η δομή της νέας πρότασης βασίστηκε στα παρακάτω δεδομένα και συμπεράσματα
Οι αθλητές που διεθνώς έχουν διακρίσεις σήμερα στην Τοξοβολία, είναι επαγγελματίες, οι οποίοι αφιερώνουν πολύ χρόνο στις προπονήσεις τους. Πίσω από τους αθλητές υπάρχουν χορηγοί ή σωματεία που στηρίζουν αυτή την προσπάθειά τους, η οποία δεν επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.»

Δηλαδή αν δεν είσαι επαγγελματίας με χορηγούς, με σωματείο να σε στηρίζει, και με πολύ ελεύθερο χρόνο για προπόνηση μην ασχολείσαι με την τοξοβολία γιατί επιβαρύνεις κατά κύριο λόγο την Ομοσπονδία

«Η ηλικία των αθλητών που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε διεθνείς διοργανώσεις είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες…….. οι οποίοι έχουν χρόνο και διάθεση αλλά και μέλλον στο άθλημα και είναι αυτοί που συνήθως κατακτούν τις πρώτες θέσεις σε μεγάλες διοργανώσεις Νέων (Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων κλπ).»

Εδώ το έχασα λίγο. Για να πάρεις μέρος σε διοργανώσεις Νέων (Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων κλπ) ούτως ή άλλως πρέπει να είσαι νέος και μάλιστα συγκεκριμένης ηλικίας. Είσαι νέος άνδρας ? Ρίχνεις στους αγώνες νέων ανδρών Δεν γίνεται να ρίξεις σαν..cadet!!! Αν είσαι νεότερος θα ρίξεις σαν cadet ή σε όποια τέλος πάντων κατηγορία ανήκεις ηλικιακά. Αν έχω καταλάβει λάθος ζητώ συγνώμη

«Τα σωματεία μας που παράγουν αθλητές και ειδικότερα νέους αθλητές είναι ελάχιστα,….. και αδυνατούν να σταθούν και να ανταπεξέλθουν κυρίως οικονομικά ώστε να στηρίξουν τους αθλητές τους. Η στήριξη δυστυχώς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και χορηγούς είναι μικρή.»

Εδώ αναγνωρίζουμε ότι τα σωματεία «αδυνατούν να σταθούν και να ανταπεξέλθουν κυρίως οικονομικά ώστε να στηρίξουν τους αθλητές τους» αλλά στην πρώτη παράγραφο ζητάμε τα σωματεία να στηρίζουν τους αθλητές για να έχουν διακρίσεις για να μην επιβαρύνουν, κατά κύριο λόγο την ΕΟΤ. Παρ’ όλα αυτά αν κάποιος το παλέψει (μόνος του) και βρει και τα χρήματα (μόνος του) το ΔΣ ΕΟΤ με εισήγηση της Τ.Ε., θα αποφασίζει εάν και ποιος θα μπορεί να συμμετέχει στην αποστολή ως μέλη της Εθνικής Ομάδας, κατόπιν αίτησης του οικείου σωματείου. Αν δεν κάνει αίτηση το σωματείο σου….περαστικά σου. Αλλά και να κάνει αίτηση το σωματείο πάλι Το ΔΣ μπορεί να σου πει το … περαστικά σου

«Οι επιτυχίες των αθλητών μας διεθνώς, είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία αλλά χωρίς να υπάρχει συνέχεια από νέους αθλητές……»
Αυτό το αναλύσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Είπαμε … ξεχνάμε εύκολα.

«Την όλη αθλητική εικόνα της Τοξοβολίας συμπληρώνει η οικονομική κρίση, η έλλειψη εγκαταστάσεων και προπονητών, ο περιορισμός της κρατικής επιχορήγησης, κλπ. Παρά ταύτα η ΕΟΤ συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο σε νέες βάσεις υλοποιώντας την Σχολή Προπονητών, τα Levels, το σχολικό πρωτάθλημα, την στήριξη στα νέα σωματεία,..»

Εντάξει, βάσει του νέου αναπτυξιακού πλάνου φτιάχνονται υποδομές, νέα σωματεία, νέοι προπονητές κλπ. Μα δεν μας λείπουν προπονητές η σωματεία (εντάξει αγωνιστικοί χώροι μας λείπουν δεν λέω) αλλά αυτό που κυρίως μας λείπει είναι ΑΘΛΗΤΕΣ (όλων των ηλικιακών κατηγοριών γιατί δεν μετράει η ηλικία στο σκορ, Η ικανότητα μετράει !!).
Γιατί χωρίς αθλητές προκοπή δεν γίνεται ☹.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι αν έχεις απαιτήσεις για μεγάλα σκορ και διεθνείς επιτυχίες πρέπει να πληρώσεις, εσύ , όχι να ζητάς να πληρώνουν άλλοι για σένα και εσύ απλά να απαιτείς επιτυχίες.

Σε λίγες μέρες η συνέχεια …….Υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας ότι το SITE αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας